banner

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΣΟΔΟΥΛΟΣ, Aιρετός ΠΥΣΠΕ Θεσπρωτίας

Ενα ιστιολόγιο για επιστημονική και συνδικαλιστική ενημέρωση των συναδέλφων μου .
Εκπαιδευτικά και άλλα...Ενημερωση, επικοινωνια, διάλογος
            alfavita  ΔΟΕ  ΑΔΕΔΗ  ΓΕΣΕΕ  DIPE 

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Προσδοκούμε την ανάπτυξη και την ανάσταση, του αιρετού Τάσου Σταυρογιαννόπουλου


Η αλλαγή της πολιτικής ηγεσίας ενός Υπουργείου πάντα δημιουργεί την ελπίδα και την προσδοκία για κάτι καλύτερο. Ιδιαίτερα δε, όταν η πολιτική της προηγούμενης ηγεσίας έχει αποδοκιμαστεί στο σύνολό της από τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας, τότε η αλλαγή συνοδεύεται και με ανακούφιση. Είναι γεγονός, πως η πολιτική της «δήθεν μεταρρύθμισης», που ασκήθηκε τα τελευταία δυόμισι χρόνια στον τομέα της Παιδείας, επενδύθηκε με το γνωστό σλόγκαν «Πρώτα ο μαθητής». Σας παραθέτω λοιπόν τρεις ειδήσεις της επικαιρότητας για να κατανοήσουμε πλήρως την αποτελεσματικότητα αυτής της πολιτικής:
Είδηση 1η: Διαβάσαμε σήμερα στις τοπικές εφημερίδες και είδαμε στην τηλεόραση πως τρεις μαθητές του Δημοτικού Σχολείου (τρία αδελφάκια) μετά από τις διακοπές των Χριστουγέννων δεν πηγαίνουν σχολείο. Ο λόγος είναι ότι διαμένουν σε απόσταση μακρινή από το σχολείο φοίτησής τους και ο μεταφορέας σταμάτησε να κάνει το δρομολόγιο, αφού δεν πληρώνεται. Συνεπώς, οι μικροί μαθητές παραμένουν στο σπίτι καθημερινά, εφόσον δεν υπάρχει τρόπος μετακίνησής τους προς το σχολείο.
Είδηση 2η: Ο Δήμος Πατρέων μερίμνησε για την εξασφάλιση ενός δωρεάν κουλουριού σε περίπου 700 μαθητές των σχολείων της περιφέρειάς του. Ανάλογες πρωτοβουλίες ανέλαβαν και πρόκειται να αναλάβουν και άλλοι φορείς (σύλλογοι γονέων κ.λπ.). Συνεπώς, γίνεται αντιληπτό, πως ορισμένος αριθμός μαθητών στην Ελλάδα του 2012 υποσιτίζεται!
Είδηση 3η: Αναφέρθηκε κατά τη σημερινή τελετή παράδοσης του Υπουργείου Παιδείας, πως μία από τις πρώτες προτεραιότητες του νέου Υπουργού Παιδείας θα είναι τα βιβλία των μαθητών. Συνεπώς, αναγνωρίζεται πως το πρόβλημα διανομής των βιβλίων στους μαθητές είναι υπαρκτό και ενδεχομένως θα εξακολουθήσει να υφίσταται και την επόμενη σχολική χρονιά.
Κοινός παρονομαστής λοιπόν των τριών αυτών ειδήσεων είναι ο μαθητής: αυτός που δεν μπορεί να φοιτήσει στο σχολείο λόγω αποτυχίας του συστήματος των μεταφορών, αυτός που υποσιτίζεται λόγω της οικονομικής εξαθλίωσης στην οποία έχει περιέλθει κάθε ελληνική οικογένεια και ιδιαίτερα οι οικονομικά ασθενέστερες ομάδες του πληθυσμού και τέλος ο μαθητής που δεν είχε βιβλία για μεγάλο χρονικό διάστημα, γιατί η πολιτισμένη κοινωνία μας δεν μπόρεσε να του τα εξασφαλίσει έγκαιρα.
Στα γεγονότα αυτά της επικαιρότητας ανακεφαλαιώνεται το απόσταγμα της εφαρμοζόμενης πολιτικής των τελευταίων χρόνων. Προσδοκούμε την ανάπτυξη και την ανάσταση!!!
Σταυρογιαννόπουλος Τάσος               Πάτρα, 8-3-2012
Αιρετός Π.Υ.Σ.Π.Ε. Ν. Αχαΐας