banner

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΣΟΔΟΥΛΟΣ, Aιρετός ΠΥΣΠΕ Θεσπρωτίας

Ενα ιστιολόγιο για επιστημονική και συνδικαλιστική ενημέρωση των συναδέλφων μου .
Εκπαιδευτικά και άλλα...Ενημερωση, επικοινωνια, διάλογος
            alfavita  ΔΟΕ  ΑΔΕΔΗ  ΓΕΣΕΕ  DIPE 

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Το Δ.Σ του συλλόγου μας καταγγέλλει τις αποφάσεις της κυβέρνησης που πιστή στην πολιτική της και στις εντολές της ΕΕ – ΔΝΤ και τρόικας ξεθεμελιώνει το δημόσιο σχολείο.
Στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση ουσιαστικά φέτος δεν πραγματοποιήθηκαν διορισμοί. Οι 133 εκπαιδευτικοί που διορίστηκαν δεν έχουν αντίστοιχο προηγούμενο τα τελευταία 50 χρόνια. Κι αυτό όταν τα κενά ανέρχονται σε χιλιάδες. Μόνο οι συνταξιοδοτήσεις θα ξεπεράσουν στην πρωτοβάθμια τις 2.500. Ταυτόχρονα το Υπουργείο Παιδείας, ικανοποιημένο φαίνεται για τα παραπάνω, ανακοίνωσε μείωση και των προσλήψεων των αναπληρωτών κατά 50%. Αυτό σημαίνει ότι χιλιάδες συνάδελφοί μας που μέχρι πέρυσι εργάζονταν, καταδικάζονται στην ανεργία.
Τα βιβλία, κατά δήλωση της Υπουργού, τώρα ξεκίνησαν και τυπώνονται, άρα θα φτάσουν στα σχολεία πολύ αργότερα από τις 12 του Σεπτέμβρη, άγνωστο πότε. Οι φωτοτυπίες και τα CD δεν αποτελούν λύση. Θεωρούμε ότι οι σύλλογοι διδασκόντων δεν θα πρέπει να εμπλακούν στη διαδικασία των φωτοτυπιών. Αποτελεί ευθύνη της κυβέρνησης η άμεση παράδοση όλων των βιβλίων καθώς και οποιαδήποτε προσωρινή λύση.
Οι αποσπάσεις των εκπαιδευτικών πραγματοποιήθηκαν φέτος (η α΄ φάση) στις 30 Αυγούστου, αντί για τα τέλη Ιούνη, όταν οι εκπαιδευτικοί αναλαμβάνουν υπηρεσία την 1η Σεπτέμβρη. Άγνωστο επίσης τι θα γίνει με χιλιάδες συναδέλφους που έχουν ζητήσει επανεξέταση των αιτήσεων απόσπασης.
Η χρηματοδότηση των σχολείων έχει ήδη περικοπεί τουλάχιστον κατά 50%. Ούτε δηλαδή τα ελάχιστα για θέματα καθαριότητας, θέρμανσης κ.λ.π. Οι μισθοί των εκπαιδευτικών, όπως και όλων των υπολοίπων εργαζομένων, λεηλατούνται από τα συνεχή ληστρικά μέτρα της κυβέρνησης.
Αυτή είναι η πραγματικότητα, αυτές είναι οι προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες ξεκινάει η νέα σχολική χρονιά. Αυτές είναι οι αποφάσεις της κυβέρνησης για το δημόσιο σχολείο όπου φοιτούν τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών.
Πρόκειται για την εφαρμογή μιας ανάλγητης ταξικής πολιτικής. Η πολιτική αυτή δεν αλλάζει με λόγια και ευχολόγια. Μόνο ανατρέπεται!
Αυτό είναι το καθήκον μας, το καθήκον όλων των εργαζομένων. Με τους αγώνες μας ν’ ανατρέψουμε αυτή την αντιλαϊκή πολιτική, να υπερασπιστούμε το Δημόσιο και Δωρεάν χαρακτήρα του Σχολείου, να βρεθούν επιτέλους στο επίκεντρο η ικανοποίηση των αναγκών και των δικαιωμάτων μας.

·       ΟΛΟΙ τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου, μετά τον αγιασμό, ώρα 11:30 στην παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
          ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ να συμμετέχουν και οι σύλλογοι γονέων.


·       ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑ που κήρυξε η Διδασκαλική Ομοσπονδία στις 22 του Σεπτέμβρη.


Παιδεία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν, βιβλία για όλα τα παιδιά.


Για το Δ.Σ

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                           Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



Χριστοφίδης Δημήτρης                                             Καραντζένη Νίκη