banner

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΣΟΔΟΥΛΟΣ, Aιρετός ΠΥΣΠΕ Θεσπρωτίας

Ενα ιστιολόγιο για επιστημονική και συνδικαλιστική ενημέρωση των συναδέλφων μου .
Εκπαιδευτικά και άλλα...Ενημερωση, επικοινωνια, διάλογος
            alfavita  ΔΟΕ  ΑΔΕΔΗ  ΓΕΣΕΕ  DIPE 

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Κοινή ανακοίνωση – καταγγελία των Αιρετών του ΠΥΣΠΕ Ν. Θεσπρωτίας Χριστοφίδη Δημήτρη κ΄ Τσόδουλου Κυριάκου, με αφορμή το επίμαχο έγγραφο της Περιφερειακής Δ/νσης Εκπ/σης Ηπείρου.



      Με επείγον έγγραφό της η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου καλεί , στα πλαίσια των υπουργικών αποφάσεων για μετακινήσεις εκπαιδευτικών ανά την περιφέρεια, τις ειδικότητες ΠΕ02, ΠΕ03 και ΠΕ60 να υποβάλλουν αιτήσεις για εθελοντική μετακίνηση.
          Στη Θεσπρωτία, στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση δεν πραγματοποιήθηκε φέτος καμιά απόσπαση και κανένας διορισμός αναπληρωτή εκπαιδευτικού. Υπάρχουν κενά σχεδόν σε όλες τις ειδικότητες.
          Παρ’ όλα αυτά το υπουργείο Παιδείας και η Περιφερειακή Διεύθυνση ανακάλυψαν υπεράριθμούς εκπαιδευτικούς. Γνωρίζουν ότι στην περιοχή μας δεκάδες είναι οι εκπαιδευτικοί που καθημερινά μετακινούνται από τον τόπο διαμονής τους, τα Ιωάννινα, στον τόπο εργασίας τους που είναι η Θεσπρωτία. Χρησιμοποιούν το «καρότο» της εθελοντικής μετακίνησης και στη συνέχεια θα ακολουθήσει το «μαστίγιο» των αναγκαστικών μετακινήσεων όχι μόνο στην περιφέρεια αλλά και ανά την επικράτεια.
          Απαιτούμε τώρα να πραγματοποιηθούν οι αποσπάσεις στο σύνολο των λειτουργικών κενών, τώρα να πραγματοποιηθούν διορισμοί για την κάλυψη των κενών σε όλες τις ειδικότητες.
          Στα σχολεία της Θεσπρωτίας δεν περισσεύει κανείς, υπάρχουν ελλείψεις.
          Δε θα δεχθούμε καμιά συγχώνευση και καμιά σύμπτυξη σχολείων και τμημάτων.
          Το ΠΥΣΠΕ Θεσπρωτίας σε καμιά του συνεδρίαση δεν διαπίστωσε ότι πλεονάζουν εκπαιδευτικοί . Το σύνολο του εκπαιδευτικού προσωπικού έχει τοποθετηθεί σύμφωνα με τις ανάγκες των σχολείων και έχει ζητηθεί άμεσα η κάλυψη όλων των κενών θέσεων.

Σάββατο 14.09.2013


Αιρετοί Εκπρόσωποι στο ΠΥΣΠΕ Θεσπρωτίας

Χριστοφίδης Δημήτριος
Τσόδουλος Κυριάκος