banner

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΣΟΔΟΥΛΟΣ, Aιρετός ΠΥΣΠΕ Θεσπρωτίας

Ενα ιστιολόγιο για επιστημονική και συνδικαλιστική ενημέρωση των συναδέλφων μου .
Εκπαιδευτικά και άλλα...Ενημερωση, επικοινωνια, διάλογος
            alfavita  ΔΟΕ  ΑΔΕΔΗ  ΓΕΣΕΕ  DIPE 

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

Αγαπητοί/ες  συνάδελφοι/σες,
Ο εργασιακός μεσαίωνας είναι πραγματικότητα για τους εκπ/κούς. Οι αυταπάτες για εξαίρεση των εκπαιδευτικών από τον εφιάλτη των απολύσεων έλαβαν τραγικό τέλος αφού το σχέδιο νόμου που κατέθεσε η κυβέρνηση εξαιρεί τους εκπαιδευτικούς «για το τρέχον σχολικό έτος», δηλαδή για εφτά μήνες ακόμα.
Το νέο μισθολόγιο, αφού εξαιρεί τους βασικούς μηχανισμούς εφαρμογής της εξουσίας (δικαστές, πανεπιστημιακούς και ένστολους) προβλέπει για το δημόσιο τομέα την δημιουργία ενός εργαζόμενου που θα είναι : «Πειθαρχημένος», «Φθηνός» «Αξιολογούμενος» , σύμφωνα με τα μέτρα της πουλημένης εξουσίας  και «ευέλικτος». Μα πάνω απ’ όλα  «Υπόδουλος» μιας φτωχής εκπαίδευσης και αμάθειας για τους μαθητές του Δημόσιου Σχολείου.
 Όλα αυτά θα φέρουν ένα ασφυκτικό – ολοκληρωτικής έμπνευσης πλαίσιο εργασίας στο δημόσιο, όπου η τρομοκρατία, η κομματοκρατία, η πειθαρχεία, τα ρουσφέτια, το γλείψιμο, θα κυριαρχούν. Αν συνδυαστεί και με το νέο κώδικα των πειθαρχικών συμβουλίων, οι απολύσεις θα αποτελούν σύνηθες φαινόμενο στο δημόσιο, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο τα παραπάνω.
Οι περικοπές μισθών που προβλέπει το νέο μισθολόγιο δεν είναι ούτε οι πρώτες  ούτε οι τελευταίες !
Για όλα αυτά πρέπει να αντιδράσουμε γρήγορα, αποτελεσματικά και χωρίς διαχωριστικές γραμμές.  Η απάντηση στον εργασιακό μεσαίωνα και τη λαίλαπα που έρχεται θα δοθεί μέσα από τον πνευματικό κόσμο της εκπαίδευσης αφού αποκλείσουμε τους «εφιάλτες» που καραδοκούν και τους επαγγελματίες   «ψεύτες» και «πουλημένους» που εκμεταλλεύτηκαν και εκμεταλλεύονται  το συνδικαλιστικό κίνημα.
Με πολίτες «επί των φανών» και όχι με ανθρωπάκια που «κρατούν το φανάρι στην εξουσία» να απαιτήσουμε το δίκαιο της εργασίας μας.
Συνάδελφοι, δεν διοριστήκαμε με «ρουσφέτι», δεν σπουδάσαμε με «μέσον». Είμαστε επιστήμονες, «επαγγελματίες της γνώσης» και «οργανικοί διανοούμενοι». Δεν χρωστάμε σε καμιά εξουσία  και σε κανέναν παρατρεχάμενο.
Η ώρα έφτασε, Εμπρός  για νέους αγώνες. Εμπρός για τη διαφύλαξη της Δημόσιας Εκπαίδευσης. Εμπρός για τα παιδιά του ελληνικού Λαού.
«Ο σιωπών δοκεί συναινείν» αλλά και ο «τολμών νικά». Τολμήστε συνάδελφοι την ανατροπή, τολμήστε χωρίς φόβο, τολμήστε για τα παιδιά μας, τολμήστε για την πατρίδα.
                                   

                                                                                                         Με συναδελφικούς
                                                                             & αγωνιστικούς χαιρετισμούς

                                                                                    Γρηγόρης Ι. Τζίμας
                                                                         Δάσκαλος,  Πρώην Σχ. Σύμβουλος